Forum smierc Strona Główna smierc
smierc i umieranie

POMOCPOMOC   FAQFAQ   SzukajSzukaj   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Różnice między schizofrenią a mistyką.
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum smierc Strona Główna -> Schizofrenia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
sway77

PostWysłany: Sro Lis 07, 2012 14:58    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

aaa666.80 to byłam ja

Odradzam bioenergoterapeutów, wróżki i inne metody związane z okultyzmem. Za nimi stoi szatan. Można sobie obejrzeć na youtubie filmiki na ten temat. Poza tym sama coś przeżyłam przez ostatni rok, więc nie wyssałam sobie tego z palca.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Wysłany: Sro Lis 07, 2012 14:58    Temat postu:

Powrót do góry
11ksiezyc

PostWysłany: Pią Lis 09, 2012 02:35    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

jest i to w wielu miejscach
po co Jezus szweda sie po pustyni?? po co Mojzesz opuszcza swoj lud?
medytowanie jest naturalna czynnoscia szukania wewnetrznego pokoju, kontaktu ze swoim wnetrzem
Boga nie szuka sie na zewnatrz, tylko w sobie poprzez odkrywanie wlasnego podobienstwa do Niego

opis czakr i systemu energetycznego czlowieka znajduje sie w Apokalipsie sw. Jana
interpretacje moga byc rozne, ale dokladnosc opisu przemian energetycznych jest uderzajaca
podobnie Michal Aniol namalowal w Kaplicy Sekstynskiej fresk przedstawiajacy czlowieka i Boga na obloku, ktory jest bardzo wierna reprezentacja anatomii mozgu czlowieka; trzeba dodac, ze badanie anatomii bylo w tych czasach zabronione przez Kosciol

Biblia nie pojawila sie znikad
spotkalem sie ze stwierdzeniem, ze cale pierwotne, nie majace nic wspolnego z obecnym, Chrzescijanstwo to buddyzm w wersji dla zydow
Jezus nie byl biedny; przy owczesnych cenach drewna stolarze nalezeli do klasy sredniej; pracujac z ojcem spedzal czas z jeszcze bogatszymi ludzmi, wsrod bagaczy, kaplanow i wyznawcow roznych religii
ten okres jego rozwoju jest przemilczany

to co jest zle to mylenie drogi z ideologiami
buddyzm w swej esencji pomaga szukac Prawdy, ale unika okreslania jej
podobnie Jezus unika podawania wszystkiego wprost, a stosuje symboliczne porownania
kazdy, kto twierdzi, ze wie/zna itd. myli sie
kazdy moze znac tylko swoja prawde
do Prawdy kazdy czlowiek musi dotrzec sam, m.in. poprzez badanie samego siebie, kontemplowanie spraw boskich
jesli komus wystarczy rozczlonkowanie wszystkiego i ponaklejanie etykiet na to - jego sprawa

sama wiara w zlo jest jednak bledem
Biblijny Jezus nigdy nie zgodzil sie uznac istnienia zla
zlo jest tylko brakiem dobra, oddaleniem od Zrodla

sama wiara w boga antropologicznie rzecz biorac jest wyrazem leku przed niepoznanym
to co mnie moze niepokoic, to gdy jedni ludzie staja przeciw innym ludziom niewazne na podstawie jakiej ideologii
kazda ideologia kazaca widziec zlo w innych jest zla
Bog nie stworzyl zla, a wiec doszukiwanie sie zla w czyms jest odwracaniem sie od Boga i jego dziela stworzenia

Buddyzm nie zajmuje sie kwestia boga, ale tez nie wyklucza jego istnienia
nie rosci sobie takich kompetencji
rozwazanie kwestii istnienia Boga nie ma wielkiego sensu jesli nie robi sie nic, by go poznac, spotkac, urzeczywistnic w sobie

mowienie innym ludziom jakiego Boga maja znalezc jest wada wielu systemow, bo pomieszana ideologia staje sie dla tych ludzi przeszkoda w rozwoju duchowym
buddyzm koncentruje sie na tym jak rozwijac sie jako czlowiek - istota duchowa
jak pozbywac sie blednych przekonan, oczyszczac z negatywnych emocji i nastawien
nie kladzie wiec do glowy jakie bustwo znalezc, ale pomaga oczyscic umysl i ducha, by kazdy byl w stanie sam rozpoznac Prawde i Boga
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
sway77

PostWysłany: Wto Lis 27, 2012 23:33    Temat postu: no nie wiem Odpowiedz z cytatem

ja też dopatrywałam się różnych rzeczy w Biblii łącznie z czakrami i teraz uważam, że to jedna wielka bzdura i że za tym stoi szatan. Zło naprawdę istnieje, choć sama wcześniej uważałam, że zła nie ma, jak się naczytałam różnych książek. W Biblii jest napisane. Nie potrzebne żadne techniki, żadne medytacje. Chodzi mi o to, że to jest bardzo niebezpieczne, bo za tym stoi szatan. Sama odczułam to na własnej skórze. Tak samo reinkarnacja to jeden wielki kit.

Bóg oczyszcza ducha i to On pomaga.

Ostatnio zmieniony przez sway77 dnia Wto Gru 18, 2012 20:06, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
11ksiezyc

PostWysłany: Sob Gru 01, 2012 14:39    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

silne przekonania wiaza sie z wiekszymi konfliktami pomiedzy nimi
rozwiazanie tych konfliktow prowadzi do odkrycia paradoksow, ktore leza u podstaw naszego istnienia

mnie uczono, ze swiat jakiego doswiadczam jest taki jak mysle, ze jest

medytacja jest proba uniezaleznienia swojego myslenia od ogromnego wplywu wlasnych emocji i przekonan na nie
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
sway77

PostWysłany: Czw Gru 13, 2012 21:46    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzecz w tym, że te techniki nie pochodzą od Boga. Te wszystkie religie, które nie uznają Jezusa jako syna Bożego i tego, że umarł za nasze grzechy, są fałszywymi religiami i szatan w ten sposób próbuje oddalić człowieka od Boga i skazać go na śmierć wieczną. Nie ważne o czym są te religie, jakie bóstwa są tam czczone czy też jakie techniki stosowane, bo to nie zmienia PRAWDY. Lepiej nie dawać się zwodzić tym wszystkim teoriom, nawet jeśli coś wydaje się być logiczne, bo i tak prawda się przez to nie zmieni.

Te wszystkie działania to oddawanie czci szatanowi i odwracanie się od Boga. szatan ma wtedy większy dostęp do człowieka. Poza tym co z życiem po śmierci? szatan oszukuje człowieka, że będzie miał kolejne szanse (reinkarnacja). A Bóg kocha wszystkich ludzi. szatan nie kocha nikogo.

Ostatnio zmieniony przez sway77 dnia Wto Gru 18, 2012 20:04, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
sway77

PostWysłany: Pon Gru 17, 2012 23:47    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

///
Powrót do góry
neuropixs

PostWysłany: Sob Sie 12, 2017 10:40    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Schizofrenia jest po prostu śmiercią duchową gdzie się trafia do piekła po nie waż ktoś był opętany od poczęcia. I się nie wykryło takiego opętania i wtedy gdy demon ściągnie taką osobę do piekła pojawia się sichizofrenia lub inna choroba psychiczna. A u nie których takie opętanie prowadzi do świętości czyli otwarte czakry Duch Święty wtedy stępuje na taką osobę. Ja wcześniej też tak miałem tylko myślałem że to kundalini to inny jest duch. Kundalini i Duch Święty to są różne duchy bo tylko u Ducha Świętego są wyczuwalne czakry. Ja tak miałem i wiem to po sobie tylko diabeł wtedy zwodzi żeby szukać po innych religiach. Bo jak odstawiałem leki to czakry znikały się zamykały i nie były dla mnie wyczuwalne. Tak wtedy biegałam a raczej żyłem w piekle wiec tam się nie ma czakramów takich wyczuwalnych. Są w tych miejscach gdzie były czakry takie dziury po prostu i te światło jest ciemnością wtedy. U Ducha Świętego jest światło ale pochodzi ono od Pana Boga który jest w 3 osobach Ojciec Syn i Duch Święty.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
neuropixs

PostWysłany: Pią Lis 02, 2018 11:28    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Schizofrenia oraz te wszystkie choroby neurologiczne jest spowodowane przez opętanie. Gdy taki demon lub demonica siedzi w takiej osobie to robi wszystko zęby doprowadzić osobę do piekła. Gdy złemu duchowi się uda to powoduję śmierć duchową opętanego a następnie obumiera ciało i stąd są te choroby. Czyli taki opętany trafia do piekła najpierw duszą a później ciałem. I stąd te jazdy ludzie takie mają że są na przykład kimś innym niż są w rzeczywistości.
Więc nie jest to może mistyka ale doświadczenie śmierci duchowej za życia i piekła oraz opętania.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Reklama

Wysłany: Pią Lis 02, 2018 11:28    Temat postu:

Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum smierc Strona Główna -> Schizofrenia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3
Skocz do: